Sunday, October 23

It's my day

SALAM
Akhirnya, umur aku betul2 18tahun.
*wink wink ;)

Alhamdulillah, aku hidup sihat sampai sekarang disamping orang disekililing mencorak hidup aku. Menjalani hidup dengan tenang ya. Cewahh :D
-apa aku mengarut daa~

Kalau masa baby, kawan aku yg lahir bulan Januari dah boleh berdiri dan tumbuh gigi sebatang, aku baru nak tengok dunia. HAHA
-credit to kawan saya yg bangga lahir awal tahun..aishh..

#pappap, olley!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, October 8

this is what i call a decision

Hey, want to know something. I didnt make it. Make it what? Pergi LIBK laa. Kenapa? I have my own reason.

I just stick with the answer Allah swt gave to me and walk on with my life. And now, I'm FREE. Yehaaaaaaa!!

Nothing can stop me from living my life, aicehh
No hardest or tough decision to make right now.
Just go on with my holiday. HAHA
I just love this. Wheres I have so much time for my holiday.

Ngeee :D

*pappap, Olley!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, October 5

Final , Finally

SELAMAT PETANG.

Alhamdulillah.
Dah habis dah final exam aku. Pagi tadi last paper ialah ACC106.
Tak susah kot, senang je. Macam mana tah tetiba aku boleh rasa accounting ni senang. Sebelum masuk dewan bukan rasa takut. Rasa excited nak jawab adalah. Mungkin sebab aku study kot. Kan. Haha.

Punyalah sebelum nih aku perah otak, bertungkus lumus cakap accounting nih susah nak m*%#*s. Rupanya tak lah susah mana. Takat takat suhu didih laa dia punya soalan tu. Haha

So ni tgah otw balik rumah. Haishh, dah sebulan lebih tak balik rumah nih. Lama tak tengok rumah aku. Hikhik
Walaupun cuti sem aku dah mula, aku balik 2hari je ni. Nanti hari Sabtu datang balik UiTM. Sebab ada hal yg tak boleh nak dielakkan lagi. Ni soal masa depan aku. Huuu

p/s: doakan aku berjaya dan doakan aku kuat mental fizikal.
Aku harap aku tahan dan aku BOLEH! Haiyakk, fighting!

#pappap, olley!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 28

Cerita Basi =.=

Ouh, lupa nak khabarkan berita nih.
Dah lama dah jadi sebenarnya. Rasa tak patut cerita, tapi disebabkan aku dah lama tak update blog ni haa. Aku cakap jelah.

Pasal apa?
Ouh, purse aku hilang. Tu je. Dah seminggu lebih, senang cerita 2minggu lah. Hah, dalam tu macam biasa lah. Dah nama pun purse, mesti lah ade benda penting kan.

Firstly, *chingching $ Duit, IC, gambar pasport. Macam macam lah, sama je macam dalam purse semua orang isi nye. Nilai duit dalam purse aku takyah tanyalah, kalau korang tak tanya pun aku tak cakap. Haha

Banyak. Tu je aku boleh cakap.

Tapi aku pelik, sebab aku tak rasa apa-apa pun. Sebab aku tak rasa pun dia hilang. Haha Apa ke gila aku nih? Ah, lantak lah sana. Aku cuma salah letak, then lupa purse tu kat mana. Tu je. Itu aku rasa.

THE END.
SalamSejahtera dari Saya :)

#pappap, olley.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, September 10

Cerita PANASs!

Ahah, SALAM 1 MALAYSIA :)

Ni nak kongsi cerita.
Cerita basi tapi masih hangat. Wahh gitu! Heee xp

Hari Rabu hari tu, last KO. So, hoorayyyy!
And and, I got one news.
I have to attend LIBK this semester break.
Wahaha, LIBK? (apa tu?)

Alah, malu la nak cakap. *wink wink.
Dia Latihan Intesif Bakal Komander.
Wah, keje gila nih! 8 hari nokk.
Komander panggil sorg2 ke depan and bagi surat. Pastu boleh pulak dia mention kat semua org yg kitorg bakal komander. Hampesss, maluu. Memang kene ngajing jelaa kan. Dalam kelas, dalam FB. Ciss, segan aku.

Macam macam org ckp pasal jadi komander nih. Tapi aku tak kisah, sbb aku suka dan minat. So aku teruskan niat aku utk jdi mcm komander2 aku. Dari MDS lagi aku dah pasang niat tau. Excited gilaa. Wahaha

Semua org tanya, betul ke kau ni Masz?
Yup! Mmg betul. Ini yg aku nak. Aku tak tipu. Aku dah fikir masak2 sebelum hantar borang. So segala halangan akan ku rempuh. Cewahhh. Semua tak percaya, tapi semua kawan aku sokong je, ada yg mcm tak percaya. Haha

Last paper aku 5hb 10. Then, cutiii. Tapi disebabkan aku dipanggil utk LIBK so aku kena lapor diri pada 8hb nya. Waaa, tak sempat nak berehat.

Takpe takpe, ni adalah pengalaman. Tapi aku takut jugak sebenarnya nak sampai ke 8hari tu. Takut tak boleh. Tapi aku kuat kan semangat aku jugak utk pergi. Hope I can make it. Huhhh. Seramm~

p/s: kompeni bravo DBS ada 11org yg dipilih ke LIBK. 10 siswi dan seorang siswa. Wish me luck! X)
But, for now I am focused on final exam :)

#pappap, olley!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 7

Dua Malam Punya Cerita

SALAM 1 MALAYSIA.
Kita masih dalam mood raya ya. Tapi aku dalam dua mood sekarang nih.

1. Raya
2. Final Exam

Ahah, lupakan semua tu. Baca cerita kat bawah ni pulak.

Dah dua malam berturut aku ada dinner. Malam isnin dan malam semalam. Selasa malam la mksudnya. Isnin; Dinner DBS dan Selasa; Dinner Kompeni BRAVO.

TEMA NYA IALAH ( ching ching** )
DBS - Glamorous and Runaway(klau tak silap aku la ^-^)
BRAVO - Warisan Melayu.

Dinner dbs quite okay.
Aku cakap guite okay bukan not okay ya.
Fahamkan tu.
Tapi serabut, tak teratur pun ada. Makan lambat, start pun lambat. Makan kureng, siap ramai yg keracunan pun ada. Takde kupon. Hampehh~ Walaupun tema ala ala vogue konon tapi yg menang King dgn Queen tah pape. Poyo jek. Macam ayam ayam. Persembahan macam syok sendiri pun ada. Kira serabut ah, konon ramai yg hot malam tu tapi hampeh jugak. Yg tak dpt mkn lgsg pun ada. Bad service. Hanya diutamakan VIP, part 6 & exco sahaja. Tak aci!

Tapi! Dinner bravo syok. Makan sedap, best laa. Enjoy, ada karok bagai kan walaupun satu dua lagu jek. Then, persembahan bdak CS. Ada cabutan bertuah lagi, ada dapat mug. Best la sbb dia lebih sikit best nya dari dbs pnye dinner. Paling best sbb dia ada kupon. Haha Lebih nya lagi satu, sebab buat kat luar. Kat padang kawad nu haa. Open air gitu. Semua sporting, sebab pelajar KO semua part 1 jadi kamilah yg diutamakan. Haha Selepas VIP laa kan. Lagi ape ek? Haaa, service baik punya. Thumbs up*
Layanan mesra dari komander, aicehhh. Mesra la sgt kak oi. Tapi best laa dorg asyik jemput makan jek. Sbb komander sikit kan, boleh la kenal jugak dgn dorg tu. Dia punya makan teratur, makanan ada lebih. Syiok ah, kitorg tgah tggu tggu cabutan bertuah tu, kitorg balun buah oren sekejap. Haha boleh kecoh kecoh ah. Semua dapat makan, yg lmbt pun tak risau sbb mknn still ada lagi. Majlis nya sederhana, tapi memuaskan hati aku.

Okay, that all. Nak komen tu aje. Ni pendapat aku laa.
Apa apa pun. #pappap OLLEY!
HAHA
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 4

Merdeka Raya -----> Study

Selepas habis cuti seminggu untuk puasa dan merdeka-raya, harini pulang ke u untuk sambung pembelajaran.
Alhamdulillah, selamat sampai pd pkul 3 ptg.

Sebelum tu, terlupa pulak.
Assalamualaikum. Salam 1 Malaysia.
SELAMAT HARI RAYA (maaf lambat ucap xp)

Okay, raya seminggu dah hbis. Ni pun tak puas raya lagi nih. Tak dpt jumpa kwn kwn. Semua busy, kejap je masing masing dah balik stdy balik. Aishhh

Tpi best laa, sempat raya dengan family. Jalan seharian jauh-jauh kan. Tema kitorg sekeluarga tahun ni warna kuning. Itu untuk hari raya ke-2. Raya pertama kitorg pkai baju warna hitam. Syiokk, penat jalan beraya kat kg. Balik rumah dah hari raya ke-4. Sampai pagi pagi punya. Pastu siang nya sibuk ngemas rumah. Tak sempat nak raya. Start raya kluang hari sbtu laa. Tu pun sebab ada pergi kenduri kawin kat melaka. Klau tak mmg dduk rumah jelah. Heee :D

Skrg, dekat uitm. Masa untuk belajar sebab final exam dah dekat. Rasa takut mesti ada, rasa letih lgi perlu ada. Wahaha tak patut betul aku nih. Emm, okay la. Cerita dah hbis.

We'll meet again soon ;)
*pappap, olley!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, August 17

Sini Ada Satu Cerita

Al-kisahh~~

Ada seorang rakan berkata :
"masz, kau ni belajar bagai nak rak, pandai tak jugak"

Selepas ayat itu hbis, aku hanya mampu tersenyum dan ketawa tanpa membalas apa-apa.

Pending. . . .

Otak mula berfikir tentang satu perkara dan hati berkata:
'kau pandai tak apa, kau boleh dduk dan dengar je apa lect ckp then kau faham. Aku kene duduk, dengar, fahamkan apa yg lect ckp dan berusaha sedikit utk faham sama level dgn apa yg kau faham. Yelahh, otak aku tak mcm kau, ceredik. Aku nak jdi mcm kau kene usaha lebih bru sama level. Ye tak? Lgi pun org lain-lain otak nya. Takpa, kau ckp mcm tu buat aku nak berusaha lebih sebab kau tu pndai sgt, aku tergugat dgn kecerdikan kau tu'

Akhir kata : "Harap aku boleh laa pandai mcm kau dgn usaha yg aku buat nih"

*Ya Allah, permudahkan segala pembelajaran ku. Aminn~~
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, August 15

Mene-ry

Haii, lama dah tak update.
Rindu tak?? Hihi

Okay lah, nothing to say
BYE!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, July 29

Nikmat weyhh

Ahah, SALAM semua. Apa khabar??

Haa, ni apasal tajuk cerita pasal nikmat ni? Cecite cecite.
Meh sini dengar ye.
Minggu ni aku busy balun tidur je. HAHA Balik bilik tidur, balik bilik tidur.
Sedap weyh, taktau apa yang penat nya.
Ngantuk pun taklah sangat. Tapi mmg nikmat ah.
Sedap nya pulak ditambah dengan kelas yg bnyk cancel minggu ni.
Memang banyak masa utk aku tidur. Haihh laa.

Lagi satu nikmat sebab tak boleh balik minggu ni, sebab ada PERKAD.
Hari Ahad dikk oi, mananye nak balik. Mangai.
Puase kat sini aje laa, takpa na minggu depan I balik.

Kedua nikmat selepas nikmat2 di atas ialah hari Sabtu test Acc.
Hah, elok le tu. Takpe2, aku cuba eh. Doakan aku. Aminn~

* pappap, olley!

Sunday, July 24

Terima Hakikat

ASSALAMUALAIKUM!

isk iskk, sob sob :'(
sikit menit lagi dah kena gerak balik.
aku tak boleh buat apa-apa selain redha jelaa kan. (cewahh)
untuk kebaikan masa depan aku jugak, bukan buat benda tak bagus pun.
nanti lambat laun kena berjauhan dengan family jugak
nampak tak betapa sayaaaaang nya aku pada family aku?? hee
siapa yg tak syg family, ye dakk?? (ade ke yg tak syg?? tak patut tu)
ni dah kes hati ke hati pulak dah.
takpa2, jumpa minggu depan eh. Bye Bye!
(apa? nak kata aku anak manja. porahh, AAK??)

#pappap, OLLEY!

Saturday, July 23

Pilu HatiKu

SALAM MALAM SABTU SEMUA!

Dah lama tak update, rinduuuuuuu~
Esok ahad, hati aku mula pilu sebab esok dah kena balik u. Huaaaaa :'(
Hatiku meronta-ronta mengatakan tidak pada kolej.
(cewahh! ni kes bnyk baca novel la nihh, adui)
Cuti 1 minggu tak cukup la u oi, lain kali bagi 2 minggu
(tu pun tak cukup jugak sebenarnya, heee :p)

Kerja sekolah tak siap 1 apa pun (sekolah??). Nasib laaa, naik ni mesti kena bebel dengan lect, tadah saje telinga ini. Asalkan ada geng bila nak kena bebel nanti, kalau sorang2 kang aku yang malu, huhu. Aku ni takde usaha betul nak memajukan diri. Pemalas sangat! (apa nak jadi la, haih) Rosak masa depan kalau dibiarkan perangai macam ni. Kena usaha lebih sikit Amin oi. Tapi aku memang takkan sentuh kerja yang diberi bila time cuti, dari sekolah dulu memang mcm tu, tak bagus kan?? Hah, kena halau jauh2 tu perangai macam tu, dah masuk u kena rajin banyak, kalau tak nanti kena kick, gelap masa depan. Membebel panjang pulak dah. Okay laa, mati di sini saja penaippan aku. (taip laa, tak tau nak eja.)


p/s: aku suka tengok blog aku skrg, cantikk!
(biar la aku perasan sendiri, hasil kerja aku apa.) kau ada??
hihi, jangan sentap kalian, btw dah lama tak cakap
*pappap, olley!

Sunday, July 10

LOST? - yes! FOUND?? - where is the exit??


I have lost, but I didn't found anything.
Nothing~
Leceh-leceh, sempottt~

Sebulan tu masa yg lama untuk aku tak balik rumah, plus tak update blog.
Tapi its okay, bukan apa-apa sangat pun.
As long as aku hidup, tu dah memadai.
Kan??

Nothings happen, takde perkembangan pun aku kat sini.
Takde perubahan, hanya masa yg berubah.


*bila dah bosan tahap gaban, macam ni la jdi nye.

Wednesday, June 15

Pehh! Sentap Mak Nokk!

HAI!
Lama dah tak update.
Busy laaa, nak buat cmne an.
Lagipun, internet takde.
Berukben apatah lgi, aku org biasa2 jek, tak mampu.
gaggagagagaagaa
Tak boleh taip pnjg2, takde idea. HAHA

babai
#pappap, olley!

Saturday, June 4

You Make Me Wanna Say I Do

Ahah! Nampak tajuk je dah gempak. hehe
Abai kan tajuk tu dan juga entry sebelum ni.
Takde kene mengena pun.

SALAM SEMUA, sihat??
Dah seminggu aku batuk-batuk, suara pun jadi husky dah.
ROCK bebeh! haha

Minggu ni aku balik rumah lgi, tapi lain sikit dari minggu lepas sebab aku naik keretapi. Pengalaman pertama aku naik ketapi, quite okay walaupun kene diri dari sana sampai sini. Lebih kurang 2jam aku diri, orang ramai gile. Sesak sangat, but okay lah, tiket pun rm4 je kan.

Minggu ni dah start class, aku rasa takut sangat nak belajar benda baru. Memang takut! Tapi aku cuba la utk fahamkan ape yg lect ajar. But still tak boleh masuk dlm kepala. Macam mana ni? hurmm, dugaan. Aku harap lepas ni aku akan faham segala apa yg diajar ya. Doakan aku berjaya :)
Aminnnnn~

*pappap, olley!

Friday, May 27

UiTM DiHatiKu

SALAM
Lama dah tak update ni. Rindu tak??
Siapa laa aku kan sampai orang nak rindu yek?

hihi, ok sekarang tengah senyum panjang melebar.
Aku suka. Dah jadi mahasiswa. Kene belajar rerajin, hope dapat buat yg terbaik. 1 pengalaman baru, kena berdikari dan rasa sangat bertuah.

Nak kongsi rasa sepanjang MDS - Minggu Destini Siswa kat UiTM.
Best sangat, abang dengan kakak PM sporting, mmg best bro, this best bro!!
MDS baru habis pagi tadi, tapi dah rasa rindu kat derang2 semua.
Dapat kawan baru, bilik selesa. UiTM nya?? Ok sangat.

Seminggu aku busy sebab menjalani MDS ni, tak sempat nak call family, just text je. Baru sampai tempat baru ni, ada dah yang tanya soalan pelik.
Nak tau pasal apa?? ce teka, haha
Apa lagi, boyfriend lah kan.

Contoh soalannya seperti berikut:
kakak : dah ada boyfriend belum??
kawan : kau bila lagi nak mencari?

Baru berapa hari kan. HAHA
Apa patut ke benda ni?? aku tak kesah sgt pun. Lantak semua sana.
cuma soalan nye mmg buat aku tersenyum.
Tapi, apa-apa hal pun, UiTM DiHatiku!

#pappap, olley!
farewell guys~

Tuesday, May 3

Macam Mana eh??

SALAM 1 MALAYSIA

Semua sedia maklum tawaran form6 dah keluar dan
aku salah seorang penerima tawaran itu.
ALHAMDULILLAH
Macam mana?? Nak ke tak nak?? Ishh
Taknak fikir banyak sebab nanti rasa macam-macam.
Keputusan aku tetap TAK NAK!
Sebab apa? Bukannya sebab taknak pakai baju sekolah lagi.
Mesti la tggu UPU kan.
Besides, only few days lagi. Sabar eh :))
(sebenarnya tak sabar dan takut)


p/s : Kawan aku semua dapat tawaran jurusan Kemanusiaan di Sekolah Teknik JB. Macam semua budak sekolah aku dia nak angkut masuk sekolah dia kan. Semua sama je.

#pappap, OLLEY!

Tuesday, April 26

Aku tak sangka AKIM macam tu, huhh

SALAM SEMUA

Isi entri ni tak laa sedasyat tajuk nya diatas, cuma aku nak share apa yang aku rasa je. Malam tadi aku buka la youtube untuk search klip video Janji dari AKIM. Memang aku tunggu videonya keluar.

So aku rasa videonya mantap, best. Agak meragut jantung jugaklah kan. Sedih, tak sangka Akim macam tu, dulu masa INILAH CINTA kemain lagi beria-ia, tapi dalam JANJI sampai hati dia buat macam tu. Kesian si ACHA tu. Kesian betul Acha. Tapi hakikatnya ada yang macam tu, lelaki ke perempuan ke. Sama je dua-dua ada. Semua tak boleh pakai, hampehh~
Tapi tapi, aku suka tengok si Acha tu, cantiklah.

Tak sabar nak tunggu sambungan dari video tu, mesti best. SYABAS AKIM kerana me-ngompose lagu-lagu yang berkualiti dan sedap didengar.

p/s : Nak kata aku minat AKIM ni tak lah sangat, sikit jek (elehh, sebenarnya minat banyak tapi taknak ngaku) hehe Suka hati akulah kan, bukannya aku admirer dia sampai nak buat laki ya takk? Siapa jelah si AKIM tu di mata aku. kehkeh

*pappap, olley.
STAY YOUNG, STAY COOL.

Thursday, April 21

aku takut aku kiciwa

السلام عليكم

Macam mana ek? Aku taknak fikir pasal benda/perkara ni. Aku taknak susah hati fikir pasal ni. Dalam sehari aku tak boleh elak dari berfikir tentang perkara ni. Tapi bila aku banyak berfikir menyebabkan aku yakin aku tak dapat. Memang la kita kena fikir positif tapi dia yang datang dalam kepala otak aku dalam bentuk negatif. Macam mana? Buat aku risau dan tension.

So, aku harap aku tak kecewa bila keputusannya diumumkan dan terima saja dengan hati terbuka. Nak kata aku tak boleh mengharap sangat, memang tak boleh sebab benda ni lah yang aku nak dari aku sekolah rendah lagi.

Em, what happen next? Just wait and see.

Ini cuma luahan hati yang tengah serabai memikirkan masa depan.

*pappap, olley.

Monday, April 18

Dapat atau Tidak, nasib laa~

السلام عليكم

SALAM 1 MALAYSIA!

Lamo dah tak update ni, nak kata berabuk tu idok lerr, nampak beno nipunye~ HAHA
Ok Ok, start now!

Sabtu kelmarin aku pergi interview Uitm di Kampus Bandaraya, tak ada apa yang menarik, pergi dengan fikiran terbuka. Den maleh nak dupdap tangan sejuk beku ni. Leceh nanti nak bersoal jawab. Pergi dengan Ama, Yana dan Eka. Melukis 1 jam, menjawab 20 menit. Lepas beberapa ketika, naik atas masuk interview and aku orang ke 3.

Nak tau macam mana??
Aku rasa macam bodoo~ Tah pape. Dia tnye, aku diiiaammm aje pastu senyum-senyum. Tak ke GILA tu. Berapa menit je interview aku, kejap jer. Encik Yusop tu tak berminat agaknye nak bersoal jawab dengan aku. HAHA Aku memang tak tercakap apa-apa pun bila ditanya, fikir lama je lebih. Pastu dia berkata "cuba Masz cakap, saya dah lama tak dengar Masz cakap" Siot tak siot la an dia, dalam hati aku, 'eh, pandai menganjing dia ni, sabo je lahh.' Apa-apa pun aku harap aku lulus dan diterima masuk. Yelahh, siapa yang tak nak kan?
Kita tunggu dan lihat je nanti keputusannya.

p/s : En Yusop cakap aku lukis kemas *wink wink
*pappap, olley!

Saturday, April 9

Nak Sangat

Okay semua, SALAM 1 MALAYSIA!
ahah..

Semua sedia maklum aku baru lepas SPM kan.
Result pun ok ok la. Gile tak ok?? ish ish~
Sekarang dduk rumah saja tggu tawaran dari u. U mne yg nak aku?? Alaa, kasi can la korang. Aku nak g study gak an. So aku nak sangat sangat SANGAT msuk uitm. UITM? Asal minah ni nak sgt uitm? Apa yg best nye? ahah

Aku nak sangat kos yang aku mohon tu, kos apa?
* DIPLOMA SENI REKA. Kalau dapat dia ada interview, harap-harap dapat lah. Sebab aku nak ambik kos SENI HALUS. Apa tu? hah. Tau tak? Dia kos yang main lukis-lukis. Aku memang berangan dari kecik nak jadi pelukis, tapi boleh laku ke, aishh~ Entah laa. Ada rezeki, Insyallah! Second choice lepas seni halus ialah GRAFIK. Pun aku harap dapat jugak lah kan. Sebab minat. Berangan dari sekolah nak ambik kos ni tau.

So sekarang ni, musim kolej dgn u cari budak nak masuk tmpt dorg. Asyik post surat dan telefon je suruh pergi seminar dorg tu. Boleh caya ke dorg ni, dtg siap suruh bwk duit yuran pulak tu. Eleh, kompem-kompem je an aku nak masuk kolej dia. Ape tah, maaf la ye siapa yg suruh aku dtg seminar tu. Den maleh nak layan. Bukan nye ada kos yang aku minat pun.

p/s: hope luck aku bnyk kali ni. hhaha

*pappap, say what??
OLLEY!

Monday, April 4

Nobelan 2


Salam semua, Salam 1 Malaysia.

Hai, lama dah tak update. Aku baru habis membaca novel bertajuk Aku Bukan Billy Milligan. Ceritanya best, lain dari yang lain. Semput jugak la nak membaca novel ni sebab dia tebal. Tapi aku berjaya jugak membacanya sampai habis. Tak la memakan masa yang lama, tapi seminggu kot aku baca tak pun lebih seminggu. hihi. Maklumlah, aku baca time pergi bercuti. Syiok laa cite ni, aku suka.
Aishh, Adam Adam~

*pappap, olley!

Monday, March 28

Kegagalan

Salam semua, Salam 1 MALAYSIA!

Kegagalan ni bukan lah terletak pada satu usaha yang tak menjadi saja, tapi boleh terjadi pada certain2 perkara dalam hidup seharian kita. Di sini nak kongsi la sikit tentang kegagalan adik-berradik aku kalau bercakap. Bila teringat balik memang berdekak weyh, tak pernah di buat orang la en. Meh aku bagi tau sikit perkataan yang kitorang salah sebut tu.

Ehem ehem, haha
Buat yg berkenaan, jgn ambil serius.
Tee hee :D

Kak Intan jadi Kak Indang
Lipat Selimut jadi simat iput
Perpisahan jadi perpipasan

Tak ke mengarut tuh, seperti yang selalu aku kata kan 'This is bullsit', kahkah
Kadang-kadang apa yg kitorang cakap tu terbalik huruf nya.
Aku rasa biasa la, semua orang macam tu kot. Ada tak??
haha, Bukan setakat bercakap, menaip pun ada weyh.
Contohnye Kak Yan jadi Kak Yah. Mula-mula tu tak lah kesah sgt, tapi kalau dah lama-lama rasa geli hati rasa nak bedekak aje. bhaha Yang berkenaan lah yang selalu kena bahan. Lagi satu, akak aku yang Meya tu selalu no salah taip, sebab apa?? Rushing lah konon nya, nak lajuuu~ aje. (peace)

p/s : Truth to be true banyak lagi sebenarnya perkataan yang salah disebut, tapi malas nak berfikir pada malam yang muda ini dan malas menaip.
Thats all for tonight.
Mangap(maaf) pada beberapa pihak yg terlibat, ngeee~
Apa-apa pun *pappap, olley.
Stay cool semua.


Thursday, March 24

The result is..

All I can say is Alhamdulillah, syukur.
Walaupun tak memuaskan hati, tapi
tapi, tapi okay kot :)
Gembira lah kan
Tak tau nak rasa apa dahh.
Bersyukur jelah, sebab semua happy dengan apa yg aku dapat.
Tahniah pada aku dan kawan-kawan aku yg berjaya.
JOM berjaya sama-sama korang, hihi

*pappap, olley.

Sunday, March 20

Niceeee :)

Salam, ehem ehem
Baru aje tengok tadi, bosan-bosan bukak le youtube.
Jar of Heart yang di cover oleh Sam Tsui.
Lepas dengar, nak tau ape aku rasa??
BAPAK SEDAPP!
Korang cecuba la dengar.
dengar sampai habis baru cakap ape yg korang rasa.

*pappap, olley.

HMM


Baru hari ni berkesempatan menonton filem ni.
Apa aku boleh cakap pasal filem ni??
WAH! (menganga aje laa)
Ini aje yang aku boleh cakap, HEBAT!
Hebat seHebat Hebatnya.
Good job. Aku rasa la.
Korang rasa tak apa yang aku rasa??
Tee hee

*pappap, olley.

Friday, March 18

Nobelan 1



Sekarang ni banyak masa sebab tanam anggur je kan? So, aku gunalah masa aku untuk membaca novel yang bertajuk SEPI TANPA CINTA ; Damya Hanna. Novel yang dah ber-jaman biyen keluar dulu. Yang dibeli pada tahun 2004, memang dah lama kan?? Sekaranglah baru ada niat nak baca novel tu, kalau tidak tak menyempat. Ceritanya ok laa, best jugak. Alah, novel sekarang semua cliche. Tapi, best laa.

*pappap, olley!

Wednesday, March 16

4th Time

Dah tak kesah nak jadi apa dah, lantak sana.
Maleh dah den, huhh~
Buat geram jek.
Mana pergi tah luck aku, hoho

*pappap, suwey lagik!

Saturday, March 12

Well, I Hope I Find It

I hope you find it
What you're looking for
And I hope its everything you dreamed your life could be
And so much more

And I hope you're happy, wherever you are
I wanted you to know that
And nothings gonna change that
And I hope you find it

*pappap, olley.

Friday, March 11

3rd Time

HAMPEH lagi, ish ish
Kena mandi bunga agaknya, aduu
Agak dah, tak pernah dibuat orang.

*pappap, suwey!
haha

Thursday, March 10

B******T

Aku kecewa dengan SIKAP kau yang tak menyokong .
*maaf

Wednesday, March 9

Second Time

Sekarang ni rasa MEMALUKAN, BODOH & KECEWA.
hishh, geram plus sedih sikit.
HAMPEH!

*pappap, olley.

Tuesday, March 8

MySelf

Haha, Ni nak cerita pasal perangai dalam diri aku.
Senang cerita dalam HIDUP aku laa.
Buat masa sekarang ni, ada 6 je aku nak bg tahu.

1. Berfikir, bila berfikir memang kena DIAM. Selalu berfikir tentang perkara di luar kotak fikiran. Sekecil-kecil perkara dan sedalam-dalamnye aku selidik. Yang tak pernah difikir oleh orang.

2. Alasan, kita kena pandai cari alasan. haha (bukan menggalakkan ye) Tapi mmg itu lah yang selalu aku buat.

3. Soalan, bila banyak berfikir timbul banyak soalan, soalan pelik. (siapa kenal aku mmg kenalah dia dgn soalan aku, bhaha)

4. Takut, haishh ni masalah besar. Aku tak tau apa yang aku nak takut kan. Tapi!! tapi sebenarnya ada macam2 perkara.

5. Diam, aku diam bila rasa marah, rasa sakit hati, rasa apa2 perasaan lah, yang paling penting ketika berfikir.

6. Fokus, buat sesuatu memang kena fokus. Tak boleh dengar sesuatu bunyi pun, lagi-lagi kalau bunyinya berulang. Haishh, memang HOTT. Rasa terganggu dan marah. Stress + makian dalam hati. haha

7. Bercakap, aku paling gemar bercakap. Tapi! ada tapi lagi ye, aku gemar bercakap seorang diri. Kira bermonolog la gitu, bercakap pun aku suka jugak. Alah, semua orang suka bercakap, ye dakk?? hehe (benda ni selalu jadi bila aku berjalan seorang mungkin paling ketara masa exam, kawan aku pernah nampak) hihi maluu jee, macam org gila.

*pappap, olley.

Sunday, March 6

Apa ni???

hhhuhu~ tarik nafas dalam-dalam dulu sebelum menaip.

Rasa dah lama dah tak update blog ni. Rasanya lah.
Nk cita ape ek? lupa dah ni.
jap jap, fikir dulu.
Eemmmm~ (pndg atas sambil berfikir tnggu awan timbul)
haha, ape aku mengarut daaaa.

Ishh, awan tak timbul-timbul plak ni. Macam mana??
Takpa-takpa, nanti dulu ok. Lama dah fikir ni.

*pappap, olley.

Tuesday, March 1

Kemeja

Pertama-tama sekali, cantik tak?
Kemeja yang dibuat oleh aku.
Aku yang buat tau. Cara tak?? hehe
Dua-dua ni aku buat atas permintaan Kak Intan,
katanya nak pakai semasa menembak.
Lepas dah bagi surprise baju nya, aku dapat 2 thumbs up!
Gembira dapat buat Kak Intan puas hati.

*pappap, olley.

TAHNIAH !


TAHNIAH Kak Rin sebab convo hari ni.
Letih, subuh gajah dah gerak ke Politeknik Primier Johor Bahru. huhu
Semoga berjaya dalam bidang yang diceburi (ahah, poyo)

*pappap, olley.

Saturday, February 26

Hold On

When you falls apart
And you feeling lost
All you're hope is gone
Dont forget to hold on
When you love someone
And they break your heart
Dont give up on Love
Have faith, restart
Just hold on

Friday, February 25

Don't Be Shy

I know youre feeling so
Nothing so uncomfortable
Its ok just let it go
Cause theres a voice that telling you
Get up and try something new
Thats the one you should listen to
Its ok if youre afraid thats natural

Thursday, February 24

Years From Now

What will I be years from now
What will I wear, how will I look
I think too much, I think too much
Sometimes it's scary over thinking
What you have or haven't done
You think too much, you think too much
Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And the star much shine
The colours seem so blurry
Will I end up all alone
Without a shoulder to cry on
What will I be years from now
I have answered them but none have answered me
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you
Will the rain smell the same
Will our loosing treacherous game
And neglect most people who
Seems so worthy

Wednesday, February 23

BURLESQUE



At this time,
I love BURLESQUE!
Christina Aguilera nampak cantik sangat dalam cerita tu, comel.
Aku rasa la. Korang rasa tak apa yang aku rasa??
haha

*pappap, olley.

Monday, February 21

Don't Speak

There's a lot that you don't notice
When you read between the lines
The future's out of focus
When you're blinded by the light
It's a hope for all the hopeless
In the worst of trying times
I resort to being speechless
Cause our love won't survive

Saturday, February 19

Sekarang??
BOSAN.
Tapi sekejap lagi tak kot, nak jalan-jalan dengan kakak-kakak ku, hihi
*pappap, olley.
HAI !
*pappap, olley.

Wednesday, February 16

Like, like

Know him?
Justin Bieber laa
I'm kinda like him more now
Why?
I don't know why but he's cool I think.
Plus charming, hehee

Jalan

Malam tadi jalan-jalan, beli hadiah mak.
Sebab birthday mak dah dekat ;)
Lepas tu pergi tengok movie cerita "Sini Ada Hantu"
haha quite funny jugak la, BEST!

*pappap, olley.

Monday, February 14

Kawan Part 5 (last kot)

Ini special untuk kawan aku kat Kluang ni haa.
Rindu korang lagi double, sebab lama tak jumpa and
thanks ajak aku pergi jamuan kelas tahun lepas,
tu pun nasib baik time aku balik rumah kan? hihi
Best, dapat makan sama & tengok movie, hehe
Seriously memang rindu korang walaupun dekat ni tapi tak contact or keluar sesama.
Tapi nasib baik ada FB boleh la tanya khabar korang ke, apa ke kan?
Yelaa, sejak aku pindah sekolah ni memang jarang contact. Sorry guys~
Jangan ingat aku sombong atau lupakan korang plak . Tak, aku igt korg, rindu lagi.

Lastly, aku rindu korang.

p/s: Buat siapa yang rasa aku kawan dia, hehe
tak laa, mmg untuk korang la. Nak letak nama kang ada yang tertinggal pula.

Hampehh -.-

Baru balik dari test komputer ni, keputusannya???

GAGAL!!

waaa, ape nak jadi daa.
Adu. Dah kena amek lg sekali, leceh leceh.
Apa-apa pun, wish me luck. kihkih~

*pappap, olley.

Pizza

Hari ni Mak masak pizza, wahwah. (masak ke buat?)
Sedap, hihi.
Memang SODAP!

*pappap, olley.

Friday, February 11

Tiramisu .



petang tadi last episode cerita TIRAMISU dan aku suka tengok episode ni dgan ending dia.
Best, plus suka Sharifah Amani dan Pierre Andre. At last diorang together, sebelum tu susah sgt nak terus terang kan, GOOD GOOD!
thumbs up! yeahh

Mimpi?

Mimpi???
Nak cerita fasal mimpi, aku kalau tidur tidaklah selalu mimpi, tapi kalau dah termimpi memang yang berlaku semuanya mustahil dan pelik-pelik.
Bila bangun, mesti aku nak tergelak dan buat aku fikir banyak kali.
Ahah, bodoh punya mimpi, apa daaaaaaaaaa.
Kalau dah mimpi tu mimpi juga kan?
So, biar saja. Geli-geli pun ada, haishh
p/s; *pappap, olley!

Wednesday, February 9

Kawan Part 4

Ini pula cerita pasal kawan-kawan aku sekitar SMTA dan asrama SMTA.


Yang ini kawan sekelas aku, kelas 5FP. Tak rapat dengan dorg, sebab kalau ada apa-apa perancangan aku mmg tak involve, dorg2 je la yg busy fikir. Aku buat tak tahu saja. Kalau dorg kata itu, ituu lah, aku setuju aja. Kelas aku ni mmg bosann, haha sorry kalian. Mungkin sebab orang-orang kat dalamnya. Itu hakikatnya, tp kecoh bila masing-masing dah masuk geng masing-masing le. Geng outsider, geng insider. Macam-macam perangai budak dlm kelas aku ni, baik ada, jahat ada, pura-pura mostly laa. bhaha statement kejam.
Pandai ada, kurang pandai pun ada jugak. Tapi kitorang ni kadang saling membantu.
Itu yg aku rasalah, termasuk geng aku dengan aku sekali laa. Tp aku selalu tergolong dalam geng jahat laa, sebab kitorang ni nakal, haha. Tapi kitorg yg rajin membantu okk. Nak buat macam mana, korang tetap budak dalam kelas aku. peace! tee hee ;D


Ini kawan-kawan ex-kenanga dulu '09.
Dah form5 tak rapat sgt , yelah dorm lain-lain dah, tapi still kawan.
Kitorang selalu berkumpul mcm masa form4 dulu-dulu.
Bercerita dan bergelak ketawa, cewwah.
Selalu bertanyakan hal masing-masing, kira care sama-sama la.


Yang ni plak, geng yg paling samseng dalam asrama. Diorang ni gila-gila. haishh, tak larat nak layan. Aku kadang join dorg jgak, sebab kadang kitorang bekerjasama dalam operasi buat jahat haha. Dorg ni happening gila, tak kisah kalau kena marah dgan cikgu, dgan waden lg buat dang saje. Tak gentar kalau nama kena panggil, caya laa korang, salute weyh!

Rindu dgn korang2 semua jugak tau.

Tuesday, February 8

Sadiss

okk, malam ni sedih. Sebab apa?
Perkara yg paling aku takut selama ni terjadi baru jadi tadi.
huh *tarik nafas dalam-dalam~
Lala dah mati kena langgar :'(
Berlaku depan mata aku, tak sempat nak tolong.
Ish, aku asyik terbayang je, bunyi dia pun asyik terngiang-ngiang.
Air mata aku ada laa bergenang sikit, tapi tak menitis pulak yeop.
Baru semalam dan petang tadi bermain-main.
haishh, waaaa :'(
Lala, bye.
** Lala, seekor anak kucing.

Monday, February 7

Kawan Part 3

Part 3 ni aku nak cerita pasal junior aku masa 2010.
Bila kita masuk sekolah asrama ni mmg adat la kalau ada adik angkat.
Ahah, ni adik angkat aku.


Nama ; Amirah Huda Kamalruzaman (Myera)
Kelas ; Seni kecantikan
DOB ; 20 July 1994
Kalau dgan si Myera ni malu-malu sikit, ahaks gedik plak. Tp suka bergosipan bersama, bergurau dan bermanja, haha ayat tak boleh tahan. Myera ni otak dia cerdik, pandai mcm aku jgak, haha *gurau je. Dia rajin belajar, kalau prep tu khusyuk no pndg buku, kalau aku lain, letak je buku dpn mata tapi tak usik pn. haha
SAYANG MIA


Yang 2nd ni pulak, junior yg Aku, Ayu & Fyka rapat.


Nama ; Nur Insyirah Omar (Faten)
Kelas ; Fesyen
DOB ; 4 February 1994

Ahai, rindu dekat budak bedua ni, yg si Faten ni suka mengarut. Banyak berfikir dan berangan, bila berangan suka sampai mengelabah lagi-lagi sebelum tidur. Suka no mengarut dgan Ayu dgn Fyka. Aku dengarkan jelaa. Dia pandai melukis dgan menyanyi, wahwah sedap woo.

Love them, good luck in SPM tahun ni korang :)
Rindu~ muahh

Sunday, February 6

1st Edition feat. Aizat Amdan

Ok, saja nak share lagu ni. Sedap dan best, lagi-lagi bila ada Aizat . haha
Memberi makna yang mendalam, bila dengar lagu ni mesti ingat kat kawan-kawan.

Lagu ni untuk ; Ayu, Fyka, Tyqa, Myera , Faten, exKenanga '09 & kawan FP "10


PERPISAHAN INI
Disini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua
Hanya sementara

KORUS
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Inginku miliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis ditangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri


,
MASZ ;)

Friday, February 4

Kawan Part 2

Ini pulak story pasal geng aku.
Kira kawan dalam kelas la, Kelas 5FP.
Yang rapat dan selalu buat jahat sama.
Bila aku kawan dengan diorang, aku ngaku aku degil sikit. haha
Saja cari pasal, bukan selalu ye takk? hehe

Selalu lepak sama dekat kolam ikan, prep sama dalam kelas, buat bising sama, bercakap sama.
Makan selalu time prep. Paling rajin bawa makanan Yana dgn Asma.
Time cikgu ajar borak-borak. haha
Tapi kitorang selalu belajar sama. Rajin kan??
Time asrama, selalu lepak atas katil, bergelimpangan ramai-ramai kat situ.
Ketawa-ketawa, kacau-kacau sama, buat kerja gila, bagi makan ikan sama, semuanya sama-sama lah.


Nama : Mula dari kanan korang.
Nur Liyana Izzati Mohd Haris (Yana)
Nurasmarina Sujani (Asma)
Siti Zuhurah Mohd Firdaus (Mar)
Fatin Nur Shafikah Muhd Khalid(Eqa)
Nur Syafinas Mohd Ali (Adex)


Gambar kitorg time happy-happy.


Lokasi : Kolam ikan belakang restoran.
Tarikh : 10.10.2010
Masa dalam gambar ni aku takda sebab aku fly asrama. haha
Percaya tak? Saja cuba-cuba. Dorang bergembira kat sini, aku bergembira kat luar. hee


Lokasi : Dalam kelas laa.
Masa : Prep malam
Yang ni nak tunjuk la sikit yg kitorang ni rajin belajar, wuhuuu.
Bukti kerajinan membuat homework.
Sambil-sambil tu ada la benda yg kitorg bt sekali, haha rahsia weyh.

Apa-apa pun memang rindu laa time-time nih. Guys! see you soon.

Kawan Part 1

Ok. Sekarang baru masuk 2bulan aku habis sekolah.
Part paling kesian sekarang ni, aku RINDU kawan-kawan aku.
And now, im gonna share a lil bit about my friends at SMT(ERT) Azizah, JB.
Lets start with 3 kawan baik aku.

The red one is Afiqah Shahrom (Fyka)
Orange is Nurul 'Atiqah Tokijan (Tyqa)
And brown is Fatimatus Zahara Abu Bakar (Ayu)
Sekarang masa dah berlalu, jadi semua buat haluan masing-masing.
Fyka dengan Ayu aku still contact and quite close jgak laa.
Ketawa sama, mengarut sama, berangan sama, ngumpat sama
(rindu masa-masa tu).
Tyqa aku tak tau mana dia pergi,
mungkin lebih selesa berkawan dengan kawan dia yang lain.
Takpe lah, masing-masing ada kehidupan masing-masing kan?
Jadi, korang still best friends aku.
ILY IMY guys.

Thursday, February 3

CNY

Happy Chinese New Year
and Happy Thursday everyone!
p/s : *pappap olley.
LIVE LIFE TO THE MAX
:)

Monday, January 31

Tamak

Duit kau, kau punya. Duit orang lain pun kau punya.
Habis orang lain nak pakai duit siapa?
Itulah KEPALA namanya.
Berkuasa tak kena tempat.

HEAD

Jangan ingat bila KEPALA dah buat keputusan dan tentukan macam-macam,
anggota lain akan turut dan setuju.
Lagi-lagi KEPALA tu tak betul. Apa daa
heh, jangan harap laa.
KEPALA sendiri pun tak betul, menyanyah je lebih.
Idea dan keputusan KEPALA yang paling bagus kan?
Ingat aku setuju?
pfttt, boleh jalan laa.
p/s: *pappap olley.
:)

Tuesday, January 25

Macam mana nak merealisasikan impian atau angan-angan
kalau penghalang ada dekat dengan kita?
Bukan setakat menghalang, malah mendatangkan masalah.
haisshhh
ha, macam mana tu??
kehkeh
p/s: *pappap, olley.

Tak Boleh Habis

Macam mana kalau perangai dan tindakan 1 orang boleh buat ramai orang
sakit hati/terbeban/terasa dan mendatangkan banyak masalah?
Ramai orang fikir/cakap pasal 1 orang pun tak habis kan?
Jadi, biar saja begitu mengikut apa yang 1 orang mahu.

Ha, itu sesuai la dengan peribahasa ,
"Hidup Segan Mati Tak Mahu"

p/s: haha, kejam kejam.
dunia memang kejam.
aku pun ikut sekali kejam.
haihh, dunia dunia.

Rasa

Dulu kalau dia datang aku lari.
Sekarang aku rasa, kalau dia datang aku cuba.
Apa salahnya mencuba, ye tak??
p/s: *pappap, olley.
:)

Tuesday, January 18

I don't really know why I'm here,
I guess I'm just here for the ride.

Friday, January 14

Enjoy!


Hui, semalam keluar dgn Ninie, Cair dan Kak Rin. Best!
Tengok KHURAFAT. syiokk woooo~ seram, jerit2 segala.
OHH Syamsul! opss gatai naa

Then, kitorang pergi karok 1 jam dan terus ke Kaw-Kaw. haha
Hari ni pulak nak berangkat ke JB, harap2 tak sesat lgi la yee.

Amin~
p/s : psssttt, tepuk tangan 2 kali

*pappap. cakap olley!

haha

Thursday, January 13

Masa Lapang

Huh, hari² menganggur ni mmg boring. Bosan sungguh, jadi dengan ada nye kepala otak aku yg geliga ni aku penuh kan masa aku dgn menjahit baju sendiri. wuhuuu, kadang² tu ada laa jugak buat kerja kat rumah Ninie. huhu Memang puas hati dpt buat apa yg kita nak, puas sepuas nya. haha

Almost everyday I do the same thing, boring isn't it? huhu, nak buat macam mana. Memang tak tau nak buat apa kalau ddk rumah. Kadang² rasa tiap² hari nak keluar, tp takde kawan. Sedih btul hidup aku ni, kesian. Takpe², aku akan berusaha untuk memenarikkan hari² esok aku. Harap harap laa ye.
huh

Bye.
:)

Monday, January 3

School :)

Memandangkan hari ni hari pertama persekolahan untuk tahun 2011, aku nak berkongsi cerita tentang zaman sekolah aku. Aku baru je habis sekolah tingkatan 5 pada tahun 2010 iaitu pada beberapa hari yang lepas.
  • Semasa 6 tahun, aku di hantar ke Tadika Mawar bertempat di belakang Sekolah Bandar Perempuan, Kluang. Tadika tu dah roboh dan dijadikan kawasan perumahan.
  • Semasa darjah 1 hingga darjah 6, aku bersekolah di Sekolah Kebangsaan Seri Intan. Pergi sekolah jalan kaki aje, hihi Masa darjah 1 nama kelas aku ialah 1 Baiduri. darjah 2 smpai darjah 6 aku dalam kelas Berlian. Aku menjadi pengawas pusat sumber.
  • Tingkatan 1 hingga 3 aku sekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Intan. Yang ni pun pergi jalan kaki sebab dekat dengan rumah. hihi Masa form 1 & form 2 aku kelas RK. Form 3 aku kelas 3Amanah. Then, form 4 di kelas Sains Tulen untuk 2 minggu. Form 1 aku jadi pss tapi malas so tak jadi lah, form 3 dan form 4 aku jadi penolong kepada ketua kelas. hihi
  • Form 4 & form 5 pula aku pindah Sekolah Teknik ERT Azizah, JB. Aku ambil kelas fesyen dan menjadi pengawas di sekolah itu. Aku tinggal di asrama memandangkan rumah aku jauh di Kluang. Aku menduduki SPM di sekolah ini.
  • Fasal sekolah agama pulak sampai darjah 5 aje, sebab malas dah nak pergi sekolah, takat tu jelaa aku belajar. haha Aku memang pemalas orangnya. haha
p/s : And lastly, siapa yang bersekolah tu, selamat ya. Belajar elok2, sekolah ni best sebenarnya. Jangan lah rasa menyesal sangat sebab sekolah tak habis2. haha (sbb aku pernah rasa mcm tu)