Monday, March 28

Kegagalan

Salam semua, Salam 1 MALAYSIA!

Kegagalan ni bukan lah terletak pada satu usaha yang tak menjadi saja, tapi boleh terjadi pada certain2 perkara dalam hidup seharian kita. Di sini nak kongsi la sikit tentang kegagalan adik-berradik aku kalau bercakap. Bila teringat balik memang berdekak weyh, tak pernah di buat orang la en. Meh aku bagi tau sikit perkataan yang kitorang salah sebut tu.

Ehem ehem, haha
Buat yg berkenaan, jgn ambil serius.
Tee hee :D

Kak Intan jadi Kak Indang
Lipat Selimut jadi simat iput
Perpisahan jadi perpipasan

Tak ke mengarut tuh, seperti yang selalu aku kata kan 'This is bullsit', kahkah
Kadang-kadang apa yg kitorang cakap tu terbalik huruf nya.
Aku rasa biasa la, semua orang macam tu kot. Ada tak??
haha, Bukan setakat bercakap, menaip pun ada weyh.
Contohnye Kak Yan jadi Kak Yah. Mula-mula tu tak lah kesah sgt, tapi kalau dah lama-lama rasa geli hati rasa nak bedekak aje. bhaha Yang berkenaan lah yang selalu kena bahan. Lagi satu, akak aku yang Meya tu selalu no salah taip, sebab apa?? Rushing lah konon nya, nak lajuuu~ aje. (peace)

p/s : Truth to be true banyak lagi sebenarnya perkataan yang salah disebut, tapi malas nak berfikir pada malam yang muda ini dan malas menaip.
Thats all for tonight.
Mangap(maaf) pada beberapa pihak yg terlibat, ngeee~
Apa-apa pun *pappap, olley.
Stay cool semua.


9 comments:

fazreen said...

kongajar ar tu simat iput...ahaha...post title nak gempak..ingat nak stori ape tadi...adoyai nye pun.. ;p

y a n said...

hahahaha....lawakss..terhibur hatiku yg duka lara ini..

y a n said...

min...comel gamba yg mase kecik yg due 2..hehehe...along yg amek kan...i likeee

Intan Photog said...

;)
TerrrSambung2 perkataan mmg salu kan korang ni..
Kak yah yg paling beshhhh!!! Very the village.tukar lah "mommy long" jadi "mommy yah"
Hehe

y a n said...

isk mommy yah...buleh ker?
hahaha

fazreen said...

potak diaaaaaaa !

meyaemyliya said...
This comment has been removed by the author.
meyaemyliya said...

potaaaaaaaaak diaaaaaa !

Masz Azril Azmin said...

kan dah cakap semua, jangan ambil serius. hehe